Föléépített redőnyök

Napjainkban egyre növekvő igény mutatkozik a nyílászárókhoz stílusában és anyagában illeszkedő ráépített redőnyrendszerek iránt, melyek új és régi épületek felújításakor egyaránt alkalmazhatóak. Mivel ezek a redőnyök közvetlenül a nyílászáró tetejére vannak rászerelve, ezért együtt kerülnek beépítésre. Mindenképpen esztétikus megoldást jelent, mivel beépítés után az épület homlokzatán a redőnytok nem látszik.

Esetleges későbbi javítás a belső szerelőfedél kinyitása után lehetséges. A redőny árnyékoló funkciója mellett biztonsági funkciókat is ellát.

Néhány alapvető, de hasznos funkció:

A redőny segítségével kizárhatjuk az alkalmanként zavaró napfényt, illetve szükség szerint szabályozhatjuk a fénybeáramlást, és természetesen a betekintés ellen is véd. Óv a szélsőséges időjárási viszonyoktól, továbbá jó hőszigetelése miatt energiatakarékos is. Fűtési szezonban érezhetően takarékos és környezetkímélő. Igény szerint készülhet alumínium hőszigetelt lamellákkal is, így nagyobb védelmet nyújt a betörők ellen is.

Készülhet gumis, illetve a maximális kényelem érdekében motoros kivitelben is.

A redőny hasznos és méltán közkedvelt kiegészítője a redőnytokba beépített rolós szúnyogháló. Tavasszal, a zavaró rovarok megjelenésével sem kell lemondani a friss levegőröl és a szellőztetésről, mert az erre alkalmas redőnytokokba szúnyogháló szerelhető és egy egyszerű mozdulattal kizárhatók a kellemetlen látogatók. A nyári időszak végén, amikorra a rovarok már eltűntek, a háló egy mozdulattal a redőnytokba felcsévélhető.

     

Haasablak Stadtinfo Kft. 2008